Συνολικές προβολές σελίδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ρόδον το αμάραντον
                 

Τεῖχος εἶ τῶν παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, καὶ πάντων τῶν εἰς σὲ προστρεχόντων.
Ὁ γὰρ τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, κατεσκεύασέ σε ποιητής, Ἄχραντε, οἰκήσας ἐν τῇ μήτρα σου, καὶ πάντας σοι προσφωνεῖν διδάξας· Χαῖρε, ἡ στήλη τῆς παρθενίας, χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτήριας. Χαῖρε, ἀρχηγὲ νοητῆς ἀναπλάσεως, χαῖρε, χορηγὲ θεϊκῆς ἀγαθότητος. Χαῖρε, σὺ γὰρ ἀνεγέννησας τοὺς συλληφθέντας αἰσχρῶς, χαῖρε, σὺ γὰρ ἐνουθέτησας τοὺς συληθέντας τὸν νοῦν. Χαῖρε, ἡ τὸν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα, χαῖρε, ἡ τὸν σπορέα τῆς ἁγνείας τεκοῦσα. Χαῖρε, παστάς ἀσπόρου νυμφεύσεως, χαῖρε, πιστοὺς Κυρίῳ ἁρμόζουσα. Χαῖρε, καλὴ κουροτρόφε παρθένων, χαῖρε, ψυχῶν νυμφοστόλε ἁγίων
                                                 Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε

Μετάφραση / Translation

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Eορτασμός για τα 195 χρόνια από την εύρεση της Μεγαλόχαρης

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δωρόθεος τον προσεφώνησε και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του ειπών μάλιστα μεταξύ άλλων ότι: "έρχεστε σε ένα γνωστό σας τόπο όπου οι ευσεβείς και άγιοι γονείς σας έφεραν προκειμένου από την μητέρα της υιοθεσίας, τη χριστιανική κολυμβήθρα να πολιτογραφηθείτε μεταξύ των στρατιωτών της επί γης στρατευομένης Εκκλησίας και μάλιστα να λάβετε και την κλίση προς την Ιερωσύνη και σήμερα να διαποιμένετε επάξια και άριστα και άγια, καλλίκαρπα και έγκαρπα την ιδιαιτέρα σας πατρίδα νήσο Σάμο".
Ο Σεβασμιώτατος  κ.κ. Ευσέβιος, ο οποίος προηγουμένως χειροθέτησε σε αναγνώστη τον απόφοιτο των εκκλησιαστικών ιερατικών σχολών Τήνου και Πάτμου εκ Θεσσαλονίκης Γεώργιο Σταμάτη ο οποίος θα χειροτονηθεί 30 Ιανουαρίου Διάκονος, στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Σύρου ανεφέρθη στην τιμή και στο σεβασμό των Σαμίων, Ικαρίων και των κατοίκων των Φούρνων προς τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου πλείστοι όσοι Ναοί και Μοναί ανηγέρθησαν και αφιερώθηκαν σε αυτόν, στο κίνημα των Κολλυβάδων στα νησιά αυτά για την Ελληνική Επανάσταση και εν τέλει στο πως η Παναγία υπήρξε πάντοτε Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους και πως πάντοτε συνήργησε στους απελευθερωτικούς αγώνες.
Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ειρηνοδίκης Τήνου, Ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, οι Διοικητές των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Τήνο, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών από τη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα, τη Σύρο, τη Μύκονο, τα Τρίκαλα και αλλού.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος  κ.κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση του Εσπερινού.
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε ο χορός των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτη
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1
190 tinos 1

Δημοφιλείς αναρτήσεις