Συνολικές προβολές σελίδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ρόδον το αμάραντον
                 

Τεῖχος εἶ τῶν παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, καὶ πάντων τῶν εἰς σὲ προστρεχόντων.
Ὁ γὰρ τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, κατεσκεύασέ σε ποιητής, Ἄχραντε, οἰκήσας ἐν τῇ μήτρα σου, καὶ πάντας σοι προσφωνεῖν διδάξας· Χαῖρε, ἡ στήλη τῆς παρθενίας, χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτήριας. Χαῖρε, ἀρχηγὲ νοητῆς ἀναπλάσεως, χαῖρε, χορηγὲ θεϊκῆς ἀγαθότητος. Χαῖρε, σὺ γὰρ ἀνεγέννησας τοὺς συλληφθέντας αἰσχρῶς, χαῖρε, σὺ γὰρ ἐνουθέτησας τοὺς συληθέντας τὸν νοῦν. Χαῖρε, ἡ τὸν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα, χαῖρε, ἡ τὸν σπορέα τῆς ἁγνείας τεκοῦσα. Χαῖρε, παστάς ἀσπόρου νυμφεύσεως, χαῖρε, πιστοὺς Κυρίῳ ἁρμόζουσα. Χαῖρε, καλὴ κουροτρόφε παρθένων, χαῖρε, ψυχῶν νυμφοστόλε ἁγίων
                                                 Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε

Μετάφραση / Translation

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Ε Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821.Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Ε΄Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821

9.3.2018     Ώρα ανάρτησης: 10:47:53 AM

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση του Τόμου του Ε΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα:

«Ο διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός
κατά την Ελληνική Επανάσταση»,
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, ώρα 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (οδός Ιασίου 1, Αθήνα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ
•Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
•Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.
•Ο Ελλογιμώτατος κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
•Ο Ελλογιμώτατος κ. Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.
•Καταληκτήριος χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου Τριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της Ειδ.Σ.Ε Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Πληροφορίες:
Γραφείο Ειδ.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος (τηλ. επικοινωνίας: 2107272212/3/4/5)

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Ε΄Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 (9/3/2018)
Ημερίδα με θέμα: «Ταυτότητα Φύλου. Απαντήσεις σε ερωτήματα» (8/3/2018)
Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο(7/3/2018)
Την Τετάρτη συνέρχεται η Δ.Ι.Σ. (6/3/2018)
Προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και προσφοράς στο πλευρό της «Αποστολής» (6/3/2018)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία - αφιέρωμα στην χορωδιακή μουσική (5/3/2018)
Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του νέου Μουσικού Σχολείου Αθηνών (2/3/2018)

Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Ε΄Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 * Ημερίδα με θέμα: «Ταυτότητα Φύλου. Απαντήσεις σε ερωτήματα» * Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο * Την Τετάρτη συνέρχεται η Δ.Ι.Σ. * Προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και προσφοράς στο πλευρό της «Αποστολής» * Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία - αφιέρωμα στην χορωδιακή μουσική * Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του νέου Μουσικού Σχολείου Αθηνών *
        

Δημοφιλείς αναρτήσεις